Kedvenc pizzatészta receptem
Évek óta csak ezt a pizza tésztát sütöm, mert ennél mindegy hogy a vékonyabb vagy a vastagabb tésztát szereted. Ebből a mennyiségből 2 pizza süthető. Ha nem használom el a tésztát csak bedobom a fagyasztóba és amikor szükségem van rá előveszem.
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
20 dkg pizzaliszt
5 dkg élesztő
2 csapott kávéskanál só
4 evőkanál olivaolaj
és annyi víz amennyit felvesz
A hozzávalókat összedolgozzuk, én mindig langyos vizet használok, kb 1 dl-t öntök hozzá és ahogy dolgozom össze, látom, hogy kell e hozzá még víz (tapasztalat szerint kb. 1,5 dl víz szükséges) A tészta állaga legyen közepesen lágy, ami még könnyen gyúrható, de nem ragad.
Ezt a mennyiséget két felé osztom, nyújtom. A tésztát mindig vékonyan megkenem vagy vékonyan paradicsompürével, ilyenkor teszek rá minimum oregánót (lehet még bazsalikomot, tárkonyt) vagy ha gyors akarok lenni, akkor egyszerűen megkenem nápolyi ketchuppal. A feltét ízlés szerinti, nálunk a kedvenc a lila hagymás, bacon-ös.