Kedvenc pizzatészta receptem

2017.09.20

Évek óta csak ezt a pizza tésztát sütöm, mert ennél mindegy hogy a vékonyabb vagy a vastagabb tésztát szereted. Ebből a mennyiségből 2 pizza süthető. Ha nem használom el a tésztát csak bedobom a fagyasztóba és amikor szükségem van rá előveszem. 

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt

20 dkg pizzaliszt

5 dkg élesztő

2 csapott kávéskanál só

4 evőkanál olivaolaj

és annyi víz amennyit felvesz

A hozzávalókat összedolgozzuk, én mindig langyos vizet használok, kb 1 dl-t öntök hozzá és ahogy dolgozom össze, látom, hogy kell e hozzá még víz (tapasztalat szerint kb. 1,5 dl víz szükséges) A tészta állaga legyen közepesen lágy, ami még könnyen gyúrható, de nem ragad. 

Ezt a mennyiséget két felé osztom, nyújtom. A tésztát mindig vékonyan megkenem vagy vékonyan paradicsompürével, ilyenkor teszek rá minimum oregánót (lehet még bazsalikomot, tárkonyt) vagy ha gyors akarok lenni, akkor egyszerűen megkenem nápolyi ketchuppal.  A feltét ízlés szerinti, nálunk a kedvenc a lila hagymás, bacon-ös.  

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el